BIOGRAFIE

Werk bj L1
 

Henk Hover (Hingen-Echt 1966) werkt sinds 1998 als programmamaker bij L1 radio en TV. In het begin  als redacteur en presentator  bij de roemruchte volkscultuurprogramma’s “Het Ei van St.Joost” en “Station Zuid”. Daarna maakte hij Tv-programma’s  als Ôngerwaeges,  de Muziekfabriek, Het was een kwestie van geduld I & II,  het Mooi Limburgs Muziekfestival en Teun ten Top.
 

Op dit moment presenteert Hover het dagelijks dialectprogramma Plat-eweg op L1 radio en de L1mbo top 10 op L1 radio en  televisie. Hij is verder de vaste presentator van alle LVK-programma’s op L1 radio en TV  en de L1mbo top 100.

Rode draad in zijn werk bij L1 vormt de (dialect-)muziek.

Muziek
 

Henk is zelf ook actief op muziekgebied. Hij speelt gitaar en maakt ruim een kwart eeuw deel uit van zanggroep Averegs en is verantwoordelijk voor de muziek en liedteksten uit 10 afleveringen van de Echter Revue.

 

Als componist of als  tekstschrijver schreef hij een  aantal plaatselijke vastelaovesschlagers.

Bekendste nummer van Averegs is ongetwijfeld “Het Greun van het Graas”, inmiddels verworden tot het volkslied van zijn geboorteplaats Hingen.

Daarnaast is het vastelaoveslied “De Prins van Ophaove” veel gehoord in de provincie.

Ridder
 

Op vrijdag 5 april 2013 werd Hover –tot zijn eigen grote verrassing- door Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde na afloop van de première van de 10 de Echter Revue.

Call

T: 0 43- 850-6000
 


 

  • facebook
  • Twitter Clean

Follow me

 

© 2013 by Henk Hover

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now